Ännu mer Backup

Jag ska fokuserar ännu mer på Backup nu.

För utan dom där små filerna i en mapp på datorn, utan dom är det som att vi aldrig var och filmade eller fotade i första början. Att tappa en magnifik solnedgång eller unik spelning från sitt arkiv kan bli kostsamt både ekonomiskt och emotionellt.

Så jag har nu lagt till Ytterligare ett steg i min backup, en extra kopia på annan plats än hemma helt enkelt.

Min NAS som jag skrev lite om förut här , så är det ju en Synology DiskStation DS918+

Det inbyggda operativsystemet har tonvis med backup möjligheter, ett för många kanske.

Se bara vad man hittar när man väljer Backup kategorin i Synologys Package Center

Jag testade först ”Hyper Backup” men det var mer gjort för kopiering till annan NAS på samma nätverk och även i en ihopklumpad fil som resultat på reserv-enheten, Istället för bara en rak kopia av hela filstrukturen.

Men jag vill titt som tätt kunna sitta med bärbara datorn där jag har placerat min reserv NAS, och komma åt filerna direkt mot den. Precis som jag gör hemma där den riktiga NAS`en står.
För det skulle man då istället använda ”Cloud Sync station” tydligen.
Med det alternativet kunde man även använda två-vägs-sync, vilket innebär, skulle jag lägga till diverse filer på reserv NAS´en skulle dom även syncas över till huvudenheten och vice versa.

Sen valet av maskin för denna reserv NAS blev en av dom billigare Synologys NAS enheterna.

En Synology DS218j för ca 2000kr

Med plats för endast 2 diskar, så man kan köra RAID eller åtminstone utöka när man känner för det utan att strula allt för mycket.

Den har samma operativsystem som min andra NAS, men betydligt långsammare CPU och mindre ram-minne, men ska funka för den lösningen jag är ute efter.

Medans jag skriver detta inlägg, så står den och kopierar över all information från huvudenheten till denna reserv, vilket kommer ta ett bra tag.

Jag gör ett nytt inlägg framöver om huruvida det hela har funkat som jag har tänkt mig eller inte.

Kategorier: Media