Live inspelning och redigering

Såhär 2 veckor efter att jag spelat in själva framträdandet, så har jag nu klippt och renderat ut dem 6st låtarna som jag tyckte blev bra.

Det kan kännas lång tid efter för ett rätt simpelt jobb, Men vi tar det från början hur arbetet gick.

På plats, använde jag

Panasonic Gh4
Sigma 18-300/3,5-6,3 DC
Speedbooster x0.71
Zoom H6
Manfrotto BeFree stativ

Sync kabel mellan Zoom och GH4´an för att få ljudet på plats direkt.

Jag insåg direkt att det gick inte att stå för nära, för logen som det spelades i hade svajjandes träplankor, så när någon hoppade, eller ens gick förbi så gungade det på tok för mycket, så jag letade mig lite längre bak på en upphöjd del med zoom objektivet istället för den snabbare 1.8 Sigman jag har.
Fick endel folk och svajj ändå, men för att ändå stå bland folket så fick det duga.
Detta var också första gången jag använde min Zoom h6 i så pass lång utsträckning, jag hade inte tömt minneskortet sedan dagen innan och trodde det skulle räcka, men innan dom sista låtarna så sa Zoom att minneskortet var fullt! – Paniken, Men tur var så fortsatte line-sync att funka så det fick landa på ljudspåret hos GH4an istället.

Efteråt insåg jag minneskortet var endast på 4GB och med WAV filer som totalt klättrar upp mot 1GB  per inspelning, så förstod jag att medföljande minneskort var inget mer än för syns skull.
Har nu uppgraderat till 32Gb vilket lär göra att jag klarar en hel helg åtminstone.

På bilden nedan så ser ni min Rigg, fast detta var då jag insåg att golvet gungade, det var när Richie Ramone uppträdde också, inte Morgana lefay.

Splitten hade jag tänkt använda för reserv-mic på andra kanalen, men stressen mellan dom olika setupsen (intervju och live inspelning) gjorde att den bara hängde med här.

 

Sen i post editing, det första jag gjorde var att Mastera alla WAV filer från inspelningen, har inte sparat vilka ändringar jag gjorde, men tror det var Vocal enhancement.  multiway compressor, hard limiter, De-Esser och någon kurva samt ett ”vintage” filter (destructive)

 

 

 

Blev relativt bra kan jag tycka, lite platta höga toner, skulle vilja haft mer tryck i dem på något vis, men basen finns där ändå så fick duga, det ska ju trots allt höras att det är live, inte studio.

Sen synca ihop ljud filerna med videoklippen, skapade ett långt sammanhängde klipp från alla mindre klipp, Eftersom GH4an klipper sina media-filer över en viss längd.

Efter det så la jag på en färgkorrigering, för färgerna från strobe-lysena gör att styrkan i färgerna är långt över rekommenderade, så drog ner på Saturation en heldel faktiskt, samt en viss vitbaland korrigering, tröck ner svärtan och även highlights.
Fick en mer mörk och mysig live-feeling, Innan såg man publiken för mycket och färgen i lyset tog över uppmärksamheten från själva framträdande.

Här är före och efter färg korrigering, Subtila ändringar, men det är dom som är viktiga!


 

 

 

 

                             

 

 

Jag renderar alltid i extremt för hög kvalitet för att ladda upp på youtube, jag tar tex 100mbps på H.264 Codec för dessa 4K klipp, för det är vad kameran spelade in i, så jag vill inte redan hos mig kapa kvaliteten, det får Youtube göra.
Så vardera klipp blev nog närmare 4gb, vilket tar en stund att både rendera och ladda upp.

Såhär blev resultatet av dom jag fick ut

 

Jag försöker göra så mycket jag hinner efter mitt vanliga betalande jobb, handlat, lagat, ätit, duschat och fixat med mitt vardagliga liv.
Speciellt när man inte får betalt så får det ta lite längre tid, Men detta gick på kanske 3 kvällar á 3 timmar när jag väl tog tag i det, exklusive importering.

Blev Nöjd med resultatet och tror även bandet blev det. Får se om dom Postar något på sin  Facebook, det brukar ge en rejäl tittarström.
Kan göra ett inlägg senare om ”tittarsiffror” kanske ?

 

Kategorier: Media